Kodėl mūsų kūnui svarbus magnis?

Kodėl mūsų kūnui svarbus magnis?

Kodėl mūsų kūnui reikia magnio?

Susidomėjimas magniu per pastaruosius metus smarkiai išaugo. Bet kam magnis iš tiesų yra naudingas? Emilis Oldenas – maisto agronomas ir BioSalma įkūrėjas pasakoja daugiau apie mineralą, kurį išgauna iš jūros.


BioSalma įkūrėjas Emilis Oldenas

Magnis yra mineralas, kuris kontroliuoja keletą būtinų procesų organizme. Be kita ko, jis padeda stiprinti imuninę sistemą bei padeda palaikyti normalią raumenų veiklą. Magnis taip pat svarbus normalios nervinės sistemos veiklai.

Magnis natūraliai randamas maiste. Tamsiai žalios spalvos lapinėse daržovėse, ankštiniuose augaluose, bulvėse, šviežiose žolelėse ir pilno grūdo produktuose (rupių miltų duonoje bei rupių miltų makaronuose) yra gausu magnio. Daugeliui pakanka rekomenduojamo kiekio magnio, kurį gauna iš subalansuotos dietos. Tuo tarpu kitiems reikia šiek tiek pagalbos.

 

Perdozuoti magniu - beveik neįmanoma

Išmatuoti magnio kiekį organizme yra sudėtinga, todėl ne visada lengva nustatyti, ar jo trūksta. Tik 2% magnio yra kraujyje, o likusi dalis yra pasiskirsčiusi kituose audiniuose, pavyzdžiui, kauluose. Tai gali būti viena iš priežasčių, kodėl magnis laikomas mineralu, kurio retai trūksta.

„Magnio organizmui reikia imuninės sistemos palaikymui“

­– Kadangi magnis yra toks svarbus mineralas daugeliui organizme vykstančių procesų, organizmui svarbiausia, kad kraujyje būtų magnio. Jei magnio negaunate su maistu, tai jis iš kaulų ir kitų audinių pasišalina. Kūnas negali kaupti didelio kiekio magnio, todėl organizmas turi būti tolygiai aprūpinamas šiuo mineralu. Magnio perdozuoti praktiškai yra neįmanoma. Jei žmogus jo suvartoja per daug, tai jo perteklius tiesiog pasišalina iš organizmo, – teigia Emilis Oldenas.

 

Jūrinė kilmė

BioSalma maisto papildams yra itin svarbus tvarumas renkantis žaliavas ir taikomas procesas ruošiant maisto papildus. Kai BioSalma nusprendė į savo prekybą įtraukti magnio kapsules, buvo nuspręsta jas gaminti iš jūrinės kilmės magnio.

Magnis yra ištirpusi druska, natūraliai randama jūroje. Tačiau to nereikėtų painioti su sūrumu, kurį jaučiame gurkštelėję jūros vandens. Kai yra išgaunamas mineralas iš jūros vandens, jis praleidžiamas pro kalcio oksidą, kuris sukelia reakciją su magniu ir susidaro kietosios dalelės. Vėliau tos dalelės nuplaunamos gėlu vandeniu ir rezultate yra gaunami magnio milteliai, kurie vėliau naudojami kaip BioSalma tablečių žaliava.

– Mūsų mintis visada buvo paprasta. Mums tai buvo efektyvaus ir tvaraus produkto kūrimas. Kai magnis išgaunamas iš jūros mūsų unikaliu būdu, mes taip pat išsaugome ir kitus 72 mikroelementus, kurie padeda organizmui pasisavinti magnį. Be to, mes į formulę mes įtraukėme cinko, vario ir vitamino B6, – sako Emilis Oldenas.

Jis aiškina, kad taip yra todėl, nes mineralai vienas kitą puikiai papildo. Jei jums trūksta kokio nors mineralo, organizmas siekia balanso ir pasisavina tai, ko jums reikia.

 

Kodėl svarbu vartoti magnį?

Organizmui magnio reikia imuninei sistemai palaikyti ir tvirtų kaulų struktūrai. Magnis taip pat padeda normaliam ląstelių dalijimuisi. Taip pat pastebėta, kad magnis padeda sumažinti nuovargį, ramina ir padeda lengviau atsipalaiduoti, – sako jis ir toliau tęsia:

Magnio nauda sveikatai taip pat turi panašumų su gaunama nauda iš cinko, vario ir vitamino B6, kurių įdėjome į savo kapsulę. Cinkas, vitaminas B6 ir varis padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą. Minėti mineralai taip pat padeda ląstelėms dalytis, mažina nuovargį ir išsekimą.

Taigi vitaminai ir mineralai gerai subalansuoja magnio kiekį. Manome, kad tai yra produkto stiprybė.

BioSalma magnis yra labai efektyvus. Sudėtyje yra magnio hidroksido ir magnio citrato. Magnio hidroksidas yra jūrinės kilmės vandens, o jo unikali sudėtis užtikrina didelę koncentraciją vienoje tabletėje ir gerą biologinį prieinamumą.

Maisto papildai netūrėtų būti vartojami kaip alternatyva maisto produktams.

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.