D.U.K.

Raskite atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus: Ar pristatome? Ar galima apsiprekinti vietoje? Ar galima valgyti žalią žuvį? Kaip pagaminti? ir daugiau naudingų atsakymų.

Dažniausiai užduodami klausimai

Suskleidžiamas turinys

Kaip taisyklingai reikia atšildyti žuvį?

Norint taisyklingai atšildyti žuvį ar jūros gėrybes, pats taisyklingiausias ir geriausias būdas yra parai laiko (iki 24h) palikti šaldytą produktą šaldytuve, esant +5°C temperatūrai.

Norint greitai atsišildyti žuvį, vakuumuotą produktą galima panardinti į indą su šaltu vandeniu, tuomet produktas atsilaidins greičiau ir bus galima ruošti produktą greičiau.

Svarbu:
Raudonuosius atlantinės lašišos ikrus, privalu atšildyti šaldytuve, laikant iki 24 valandų. Kitaip ikrai gali subliūkšti ir tapti vandeningais.

Ar pristatote produkciją į namus?

Ne šaldytus produktus pristatome visoje Lietuvoje.

Šaldytus žuvies ir jūros gėrybių produktus šiuo metu pristatymus galime pasiūlyti pristatymus tik Vilniaus ir Klaipėdos miestuose, bei kelis kartus per mėnesį lankomės Kaune.

Jeigu domina pristatymas šaldytos produkcijos, esame lankstūs, susisiekite su mumis (info@fjord.lt) pasistengsime rasti geriausią sprendimą jums.

Daugiau: Prekių pristatymas

Ar saugu valgyti žalią žuvį?

Trumpai - visą žuvį drąsiai galima valgyti*

Mūsų atvežamos žuvys yra tik iš tiekėjų turinčius griežčiausius pasaulinio lygio sertifikatus**, kurie garantuoja itin kruopščias ir atsargiais produkto perdirbimo ir paruošimo sąlygas.

Tai pat, mūsų produktai yra vieną kartą greitai šaldyti ir iki tol kol nepasiekė jūsų pirkinių krepšelio, niekuomet nebuvo atlaidinti. Tokiu būdu garantuojame ypač šviežią produkto kokybę.

* Jūros gėrybės, tokios kaip krevetės ir krabai jeigu nėra termiškai apdorotos, privalo būti pagamintos ir netūrėtų būti valgomos žalios.

** Atisžvelgiame į tokius sertifikatus: The Global Standard for Food Safety
BRCGS
, GLOBALG.A.P (GGN), ASC, MSC, svarbu, kad produktai būtų be GMO pašaro bei Antibiotikų.

Kas yra MSC ir ASC ženklinimas?

Tai yra du itin svarbūs tarptautiniai ženklinimai, kuriais yra žymima tvariai sugauta (MSC) arba užauginta žuvis (ASC).

MSC (Marine Stewardship Council) – žuvininkystės standartas, reiškiantis, jog žvejyba nesukėlė grėsmės žuvų populiacijai, išlaikė ekosistemų įvairovę, o žvejybų sistemos atitiko vietinius, nacionalinius ir tarptautinius standartus.

ASC (Aquaculture Stewardship Council) – ženklinimo sistema, užtikrinanti, kad žuvies auginimas nedaro poveikio vietinėms ekosistemoms.

Daugiau susipažinti galite svetainėje: https://nykstazuvys.lt/

Turite klausimą kuriam nerandate atsakymo?