Žalieji ritinėliai
Lašišos - špinatų užkandis
Receptui reikės:
- 300 g. varškės tepamo sūrelio
- 1 skiltelės česnako
- 350 g. Sūdytos arba rūkytos lašišos filė
Špinatiniam omletui:
- 1 pakuotės šaldytų špinatų
- 2 skiltelių česnako
- 1 v. šaukšto sviesto
- 4 kiaušinių
žiupsnelio šviežiai tarkuoto muskato riešuto
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio druskos
Gaminam
Špinatus pakepinkite ant sviesto, įspauskite česnaką, suberkite prieskonius. Pakepintus špinatus sudėkite į dubenį ir šiek tiek atvėsinkite.
Į pravėsusius špinatus sudėkite kiaušinio trynius. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į špinatų kiaušinių masę.
Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Masę išpilkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite apie 15 min. Iškeptą omletą atvėsinkite iki kambario temp.
Tepamą sūrelį sumaišykite su česnaku. galima įpjaustyti šviežių krapų.
Ant omleto užtepkite sūrelio masę, sudėliokite lašišos filė gabaliukus ir susukite į vyniotinį. Susukite į maistinę plėvelę ir padėkite bent 2 val. į šaldytuvą, po to supjaustykite griežinėliais ir serviruokite kaip jums patinka